Det gode seniorliv

Tilbage til startsiden

Puttemis

En lur i hængekøjen, det er livet!

Når en kat kommer lidt op i årene er der visse hensyn jeg mener at man bør tage. Jeg prøver så vidt muligt at undgå at Sillemis udsættes unødigt for stress. Hun holder tydeligvis af en rolig og stabil hverdag.

Hun er en mis der ikke bryder sig om at andre end "mor" tager hende, så det ved mine gæster at de skal respektere. 

Lune sovesteder er også et must for især ældre katte. Sillemis har mange ynglings pladser, og der skiftes flittigt mellem dem. 

Bentøjet er heller ikke hvad det har været, så et hjælpende løft, når missen vil op på f.eks. køkkenbordet, sætter Sillemis også pris på. Så skal der drikkes frisk vand direkte af vandhanen.

Og ikke mindst: bære over med kræet når hun småforvirret lunter rundt og miaver, oftest er det nok at løfte hende op og gå lidt rundt og tale med hende. Hun er så absolut blevet mere kontaktsøgende med alderen.

 

Livskvalitet

Pelsmåsen sidder og venter

Livet går lidt langsommere, der soves mere. Men tryghed/kælebehovet er ikke blevet mindre, tværtimod!

Livskvalitet er et nøgleord, for der er ikke noget mere sørgeligt når en mis har fået så mange skavanker at livet bliver uværdigt at leve.

Dette er et løfte jeg har givet mig selv (og Sillemis), at når den dag kommer hvor minusserne bliver flere end plusserne, så må jeg anstændigvis hjælpe min ”gamle ven” herfra. Det har hun fortjent. 

Heldigvis er den dag endnu ikke kommet, hun har stadig livsgnisten i behold, og jeg glæder mig over hver dag jeg får lov at tilbringe med hende.

Når jeg kommer hjem fra arbejde kan jeg godt sætte den første times tid af til Sillemis, for så skal der rå-kæles, leges, snakkes – ja vi kan føre lange ”samtaler” Snakkeriet er noget der er tiltaget med alderen.

Til toppen