Pasning og pleje

Tilbage til startsiden

Miss Solskin

Sidder og nyder en solstråle

Foder

Det har altid været nemt at fodre Sillemis, for hun er ikke kræsen! Hun har altid spist hvad der kommer i skålen, og det har i alle årene været kvalitetsfoder fra dyrlægen, passende til hendes alderstrin. Selvom det i mange år har været "light foder", så har Sillemis vist det man nærmest må betegne som "hængebug" Nu får hun Prescription Diet g/d .

Og vand skal der jo til! Desværre har denne katteslave rygrad som kogt spagetti, så vand indtages helst fra en rindende vandhane. Lidt skidt når missen som regel bliver tørstig i løbet af natten , så jeg må som så mange andre småbørnsforældre stå op om natten og "vande" kat!

Skulle jeg åbne en dåse JAKA tarteletfyld, så er hun klar, for hun elsker bare sovsen - gerne kold. Hun får gerne lov til at smage på min mad, men KUN som smagsprøver. 

I det daglige får hun malt, som hun ELSKER! Hun beder selv om det ved at sætte sig foran mig og stirre intenst mens hun slikker sig om munden.

 

Pelspleje

En perser kræver pelspleje, så hvis man ikke er 100% indstillet på mindst ugentligt at ordne pels, så er det ikke en perser man skal vælge.  

Sillemis har meget underuld, og jeg synes det er blevet mere med alderen. Heldigvis er hun nem at håndtere, og pelsplejen er en del af vores hyggestunder, undtagen når benene skal ordnes )-: Så griber jeg hellere til saksen end plage hende unødigt. 

En sjælden gang kommer Sillemis i bad, og det er ikke ligefrem  noget hun nyder. Når jeg bader hende, foregår det med bruseren, og en hulens masse opvarmede håndklæder. Tro mig, der kan være meget vand i sådan en langhåret pels!

Men når der kommer gang i føntørreren, så kommer der også gang i spinderiet.

Da kløerne ikke slides naturligt, klipper jeg dem når de bliver for spidse.

 

Hos Dyrlægen

Sillemis har heldigvis indtil nu været udstyret med et godt helbred. Lidt tendens til tandsten, har kostet et par tandrensninger, ellers ikke noget alvorligt. Men nu er hun nået en alder, hvor det er ekstra vigtigt at holde øje med forandringer, så der kan sættes hurtigt ind, og forhåbentlig afhjælpe eventuelle problemer.

Fra erfarne "kattemennesker" har jeg fået det gode råd, at der bør tages årlige blodprøver fra katten er ca. 10 år

I skrivende stund (juni 2003) har jeg i aftalt tid hos dyrlægen, hvor der skal tages blodprøve, for at undersøge nyre- og leverfunktion, røde og hvide blodplader, samt for sukkersyge. 

Jeg må indrømme at jeg er en smule bekymret, for hun fylder snart 15 år, og jeg har konstateret at hun har tabt sig 0,6 kg. siden januar. Ifølge dyrlægen skyldes vægttabet sandsynligvis tab af muskelmasse pga. alderen, men for en sikkerheds skyld, skal det undersøges.

Update - helbred: Sillemis fik kort efter hun fyldte 15 år konstateret en forøgelse af skjoldbruskkirtelhormonet på 25 %, d.v.s. hun har forhøjet stofskifte, også kaldet hyperthyroidisme. Hos Sillemis viste det sig ved vægttab og hyperaktivitet.

Heldigvis kom hun i medicinsk behandling (juli 2003), og behandlingen viser sig indtil nu at have en gavnlig virkning. Hun er blevet sit gamle jeg igen. Jeg takker den store kattegud ;-)

Efterskrift: Jeg måtte tage afsked med Sillemis d. 29/8-2003, hendes lever var sandsynligvis ved at give op.

Til toppen