Aktiviteter og leg

Tilbage til startsiden

Papkassekatten

Skal vi lege?

Som det nok er bekendt for mange, så er perseres aktivitetsniveau ikke det højeste, men det behøver jo ikke at betyde at katten bare skal ligge i sofaen som en anden "pyntegenstand". Ikke hos mig!  

Jeg mener det er MEGET vigtigt at holde sin kat i gang med leg og aktiviteter, det er med til at opretholde livskvaliteten. Det er ikke nok med et langt liv – det skal også være et GODT liv. Der er heller ikke noget skønnere end at se sin ”gamle ven” jogge efter en mus i snor i adstadigt tempo. Gnisten i øjnene siger alt.

Og hvad kan man så ellers lave med sådan et kræ?

En af vores ynglingslege er gemmeleg. Jeg gemmer mig f.eks. bag en dør og siger "lyde". Sillemis sniger sig ind på mig, og SÅ springer jeg frem. Med skrækken malet i øjnene, styrter hun væk fra mig, og så er det jo min tur til at snige mig ind på Sillemis.. *S*  

Og legen til den dovne katteslave: Det er også HOT  at lege "fang lyset". Lyset er såmænd bare solreflekser fra f.eks. mit ur, som Sillemis forsøger at fange og nedlægge - når hun "fanger" lyset, så skal det "spises". 

Jeg kan kun sige: Mon Sillemis egentlig har set lyset? Ok, måske er hun ikke kattenes Einstein, men så er hun da til gengæld så sød og kærlig.

Mus i sutsko er også en rigtig sjov leg.

Papkasser er et hit hos de fleste katte, også for Sillemis. Selv den mindste skotøjsæske skal hun prøve at møve måsen ned i. Så sidder hun og "troner" og udtænker sine slagplaner.

Hun var ellers gået træt af pelsmus, men en nyindkøb GRØN pelsmus gør lykke. Det er oftest mig der tager initiativet, men det har jeg heller intet imod. Skønt at se en "den gamle" fjolle rundt *G*

Til toppen